Status efter første måned

Hvordan gik så den første måned?

Forsøget på at undgå at skabe skrald og forbruge plast i min hverdag er gået ganske godt. Affaldsmængden blevet mærkbart mindre, men jeg har ikke nået målet, 0-skrald, endnu.

Dels bruger jeg stadig af mine depoter – for eksempel diverse nødder og kerner i plastikposer, dåser, honning i plastbøtte og mad pakket i plastfryseposer. Det er en proces, som kommer til at vare nogle måneder.

Dels har jeg holdt pause i bededagene, hvor familien var i sommerhus. Der var jeg nødt til at købe ting ind, som var emballerede.

Herhjemme er det gået fint at købe ind uden at få plast og emballage med hjem. Jeg har altid små lette poser i min taske og ved hånden. Indimellem har jeg dog glemt bøtter til for eksempel ost, fisk og kød og har måttet køre tilbage efter dem – og har fået lidt mere motion ud af cykelturen ☺

Ændrede vaner
Det sker stadig, at jeg nærmest pr. automatik åbner skabsdøren under vasken for at smide et og andet i skraldeposen. Hver gang er jeg så ”vågnet op” og har tænkt på, hvor i sorteringssystemet, det kan lægges i stedet.

Mælk har jeg slet ikke savnet. Faktisk smager mandelmælk rigtig godt på grød og det er slet ikke svært at lave. Som bonus får man endda mandelsmulder, som kan bruges som drys eller til at bage med.

Kompostsystem
Det tog tid at få købt og opstillet kompostbeholder og få andelsboligforeningens accept af, at der nu står en sådan tingest på fællesarealet. Den gode muld – som gerne skulle komme ud af anstrengelserne – kan vi så bruge på vores fælles krydderurtekasser. At alt vegetabilsk affald fra madlavning skal lægges i krukken til kompost er allerede blevet en indgroet vane.

Dilemmaer
1.
Jeg bliver tvunget til at vælge imellem at købe økologisk eller emballagefrit:
Hos min lokale grønthandler er de økologiske grøntsager – som de eneste – pakket ind i plast! Det sker angiveligt for at grøntsagerne kan bære et synligt økostempel! Jeg har så foreløbig valgt at købe økologisk, men må så accepterer at få plast med hjem.

2.
Hvor mange liter benzin ”må” man bruge for at købe varer uden emballage?
Da jeg for eksempel var løbet tør for mandler og solsikkekerner, måtte jeg virkelig forhandle med mig selv, om det forsvarlige i at køre 80 km i bil for at købe disse ting i løs vægt i Odense, eller vente til jeg en dag alligevel skulle derind med toget.

Jeg ser frem til, at der åbner flere butikker af samme type, som de kommende emballagefri butikker i København. Se indslag her og i Århus.

Gode oplevelser:
Den 30. april holdt Albertslund Kommune såkaldt Grøn Dag, hvor man kunne møde op på deres materialegård og genbrugsplads og gratis hente kompost-orme, kompost, flis og planter. Man kunne få gode ideer til, hvordan man indretter sit eget sorteringssystem hjemme. Der var smagsprøver på sunde spiser fra lokale avlere og flere miljøvenlige organisationer havde boder på dagen. Der var også genbrugspladsens egen byttebutik med tøj og sager. Se billeder her fra sidste års grønne dag

Andre indlæg i stil med dette


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/0skrald.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv gerne en kommentar eller idé

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

  • SVAR

    Hej Annette. Rigtig god blog, glæder mig til at følge dit projekt. Du skriver at du altid har små lette poser og bøtter med til kød, ost m.m.. Hvad er det for poser og bøtter?