Projektet søsættes!

FullSizeRender-7

Den 1. april – og det er ingen aprilsnar – gik jeg i gang med mit projekt 0 affald og 0 plastik! Ideen har været undervejs siden nytår, så der er ting, som er forberedt:

Indkøb:

Jeg har kurv og muleposer af stof med mig på indkøb og evt. bøtter til ost, fisk eller kød fra slagteren, fordi jeg kun køber varer, der kan gå direkte i min kurv eller er indpakket i papir eller andet til genbrug/ genanvendelse.

Forleden fik jeg således fyldt hjemmeristede kaffebønner i min egen kaffedåse på Café Aroma i Svendborg J http://cafearoma.dk

Når jeg henter æg ved stalddøren afleverer jeg de brugte æggebakker, så de kan genanvendes – det samme med honningglas hos biavleren J

Min første udfordring er mælk, som ikke kan købes uden plastbetrukket mælkekartoner. Jeg vil forsøge at lave mandelmælk selv efter opskriften her: http://vanloseblues.blogspot.dk/2015/07/kkken-basics-hjemmelavet-mandelmlk.html

0 plastik:

Mine gamle plastskåle og beholdere er jeg i gang med at udskifte med tilsvarende af glas, keramik eller metal. De afleveres naturligvis i containeren til hårdt plast på genbrugsstationen. Opvaskebaljen er blevet udskiftet med én af gummi, men jeg mangler at finde erstatning for opvaskebørsten og tandbørsten: Jeg leder efter nogle med svinebørster og skaft af træ, bambus eller andet naturmateriale.

De pastelfarvede fiber-karklude er erstattet af bomuldsklude – enkelte af dem hjemmestrikkede http://susanne-gustafsson.dk/strik-selv-dine-klarklude/

Kompostering og genbrug

Et skuffedarium i carporten er indrettet, så jeg kan sortere hårdt plast, metal, pap og aviser og plastfolie til kommunens genbrugsstation.

Jeg vil samle køkkenaffald til kompost i en lertøjskrukke, der står klar ved vasken. Har købt mindre komposteringsspande ved www.byhaver.dk og en kompostbeholder til haven i sommerhuset. Rester fra kød og mælkeprodukter må ikke smides deri, så det må jeg undgå eller give til hunden. Nu er jeg spændt på at se, hvornår jeg kan berige køkkenhaven med min egen kompostjord!

I takt med naturen

Her i april har jeg foreløbig høstet ramsløg og tappet birkesaft. Mere følger med sikkerhed…

Andre indlæg i stil med dette


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/0skrald.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv gerne en kommentar eller idé

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *